Vertaisohjaajakoulutukset

 

 

Suomen Pakolaisapu kouluttaa vertaisohjaajia kotoutumista tukevaan vertaisryhmätoimintaan. 

Vertaisohjaajien koulutuskokonaisuus antaa tarvittavat tiedot ja taidot vertaisohjaajana toimimiseen ja tarjoaa mahdollisuuden osaamisen säännölliseen päivittämiseen. Kaikki kokonaisuuden koulutukset ovat maksuttomia.

Koulutuksia järjestetään pääasiassa koulutuskalenterin aikataulun mukaisesti Suomen Pakolaisavun toimistolla Helsingissä. Koulutuksia on kuitenkin mahdollista järjestää tarpeen mukaan myös eri puolilla Suomea.

 


 

Vertaisohjaajien koulutuskokonaisuuteen kuuluu tällä hetkellä 4 erilaista koulutusta:

 

1. Vertaisohjaajakoulutus

Vertaisohjaajakoulutus antaa valmiudet toimia kotoutumista tukevan vertaisryhmän ohjaajana. Koulutukseen voivat hakea henkilöt, jotka ohjaavat tällä hetkellä vertaisryhmää tai ovat aloittamassa vertaisryhmän ohjaamisen.

 

2. Vertaisohjaajan täydennyskoulutus

Vertaisohjaajan täydennyskoulutus antaa vertaisohjaajalle mahdollisuuden täydentää osaamistaan ja saada ajankohtaista tietoa vertaisohjauksesta. Täydennyskoulutukseen voivat hakea ne vertaisohjaajat, jotka ovat käyneet Suomen Pakolaisavun vertaisohjaajan peruskoulutuksen ennen syksyä 2017.

 

3. Vertaisohjaajan päivityskoulutus

Vertaisohjaajan päivityskoulutus antaa vertaisohjaajalle mahdollisuuden täydentää osaamistaan ja saada ajankohtaista tietoa vertaisohjauksesta. 

Vertaisohjaajakoulutuksesta saatu todistus on voimassa 4 vuotta. Kun todistuksen voimassaolo on umpeutumassa, Suomen Pakolaisapu kutsuu vertaisohjaajan päivityskoulutukseen. Halutessaan vertaisohjaaja voi osallistua päivityskoulutukseen jo aiemmin, kuitenkin aikaisintaan 2 vuoden kuluttua vertaisohjaajakoulutuksesta. 

 

4. Vertaisohjaajan jatkokoulutukset

Vertaisohjaajan jatkokoulutukset antavat vertaisohjaajalle tietoa eri teemoista ja välineitä teemojen käsittelyyn vertaisryhmässä. Jatkokoulutukset on tarkoitettu vertaisohjaajakoulutuksen käyneille henkilöille. Vertaisohjaaja voi osallistua jatkokoulutuksiin oman kiinnostuksensa ja tarpeidensa mukaan. 

 

Lisätietoja vertaisohjaajien koulutuskokonaisuudesta:

Petri Komulainen
Vertaistoiminnan suunnittelija
045 120 9036
petri.komulainen(at)pakolaisapu.fi