Plan Suomi tarjoaa demokratiakasvatusta maahanmuuttajaryhmiin

8.1.2018

Plan Suomen Muuttajat! –hanke lähtee käyntiin taas vuoden alusta ja etsinnässä on valmiita maahanmuuttajataustaisista koostuvia ryhmiä. Tarjoamme maksuttomia Uppopaisto, sekä ABC –kokonaisuuksia, jotka tähtäävät tutustuttamaan ryhmäläiset paremmin suomalaiseen yhteiskuntaan ja siinä toimimiseen. Tarjoamme vetäjät ja sisällön, teiltä tarvitsemme vain ryhmät! Hanke on suunnattu yli 15-vuotiaille nuorille.

Demokratiakasvatuksen uppopaisto –konsepti koostuu noin 2-4 kerrasta (yksi kerta n. 2h) ja aiheet vaihtelevat ryhmän omien tarpeiden mukaan demokratian, suomalaisen yhteiskunnan, naisten (poliittisen) osallistumisen, omien mielipiteiden ilmaisun ja perustelun, sekä oikeuksien, velvollisuuksien ja moraalin välillä.

Demokratian ABC –kokonaisuudessa puolestaan tapaamiskertoja on 8-10, ja niissä yhdistetään temaattinen oppiminen sekä konkreettinen tekeminen projektityöskentelyn kautta. Teemat tässä kokonaisuudessa ovat omien mielipiteiden ilmaisu, oikeudet ja velvollisuudet, aktiivisuus omassa arjessa, järjestöt ja vapaaehtoistyö sekä demokratia ja poliittinen järjestelmä.

Mikäli työskentelet ryhmässä tai olet itse osana ryhmää, jolle koet yhden tai molempien kokonaisuuksien soveltuvan, ole meihin rohkeasti yhteydessä!

Tiedustelut ja tilaukset osoitteeseen gelawej.viyan@plan.fi.

Lisää tietoa Muuttajat! –hankkeesta osoitteesta https://plan.fi/maahanmuuttajatyo/hankkeet#muuttajat.