Uusi jäsen: Inkerikeskus

2.8.2017

Inkerikeskus ry on vuonna 1995 perustettu neuvonta- ja toimintakeskus inkerinsuomalaisille paluumuuttajille ja heidän perheilleen. Inkerikeskuksen toiminta tukee kotoutumista koulutuksen, neuvonnan, työhön ohjauksen, oman kulttuurin ja harrastustoiminnan avulla. Inkerikeskus toimii siltana maahanmuuttajien ja viranomaisten välillä, auttaa maahanmuuttajia omaksumaan käytännön suomen kieltä ja konsultoi työnhakuun liittyvissä kysymyksissä. Inkerikeskuksen asiakkaita palvellaan suomeksi, venäjäksi ja viroksi.

Vertaistukitoiminta on yksi Inkerikeskuksen tärkeimmistä ja parhaiten toimivista työmuodoista. Vertaistukiryhmiä on tarjolla eri-ikäisille. Vertaisryhmien lisäksi Inkerikeskuksessa toimii tällä hetkellä muun muassa nuorisotyötä, senioritoimintaa (klubi 60+ Helsingissä ja Porvoossa) sekä omaishoitajia tukeva Oma Vene -projekti. Inkerikeskuksen tiloissa toimii myös monia erilaisia kerhoja ja ryhmiä (lasten kehitystä tukeva kerho, kansanmusiikki- ja tanssiryhmät, shakkikerho). Projektit ja toiminta ovat valtion, Helsingin kaupungin ja hyväntekeväisyysjärjestöjen rahoittamia.

Inkerikeskuksella on 750 aktiivista jäsentä pääkaupunkiseudulta. Jäsenet ovat löytäneet Inkerikeskuksesta monipuolista tukea omien ongelmiensa ratkaisemiseksi, mutta myös miellyttäviä harrastuksia.

Inkerikeskus tekee mielellään yhteistyötä ja muiden toimijoiden kanssa ja on valmis kehittämään toimintaansa. Joka vuosi kehitetään uusia projekteja, jotka vastaavat venäjänkielisten maahanmuuttajien tarpeisiin.

Inkerikeskuksen edustajana VeTo-verkostossa toimii toiminnanjohtaja Vesna-Laine Huttunen – tervetuloa mukaan!