Uusi jäsen: Suomen Diakoniaopisto, Sovinnon toimintakeskus

1.6.2017

Suomen Diakoniaopiston Sovinnon kampuksen toimintakeskus tarjoaa työn ja koulutuksen ulkopuolella oleville monipuolista toimintaa ja yksilöllistä tukea matalalla mukaan pääsemisen periaatteella. Sovinnon avoimissa ryhmissä voi tutustua uusiin ihmisiin ja opetella uusia taitoja, kuten suomenkieltä. Toimintakeskus tarjoaa mahdollisuuden myös yksilöllisempään tukeen, kuten elämäntilanteen selvittelyyn tai tulevaisuuden suunnitteluun. Työpajoissa voi tutustua eri alojen työtehtäviin ja selkeyttää tulevaisuuden suunnitelmia kohti koulutusta tai työelämää.

Maahanmuuttajien vertaistoiminnallisia elementtejä Sovinnolla on ollut jo pidempään. Toimintakeskus tarjoaa yksilöohjausta, ryhmätoimintaa ja tuettua työkokeilua maahanmuuttajataustaisille naisille, ja KoHo-hankkeemme tarjoaa ryhmätoimintaa ja yksilöllistä tukea ja neuvontaa yli 30-vuotiaille maahanmuuttaneille miehille. Syksyn ryhmien suunnittelu on paraikaa käynnissä, ja Sovinnossa toivotaankin VeTo-verkoston jäsenyyden tarjoavan tärkeitä ideoita ja apua tarpeen tullen.

Sovinnon toimintakeskuksen edustajana VeTo-verkostossa toimii vapaaehtoistoiminnan ohjaaja Katariina Mankinen. Tervetuloa mukaan verkostoon!